Blog
08
Mar

Кола маска

Кола маска от Красота и Стил

Защо да използвам кола маска?
Стара мъдрост е, че „Красотата ще спаси света”! А дали е така? Някои от вас ще кажат, че красотата е до време, и че е важна същността на човека…и ще бъдете прави. НО…защо тогава толкова много хора се вълнуват от външността си и се стремят да изглеждат добре?

Отговорът на въпроса е дълбоко заложен в човешката природа. Подсъзнателно и абсолютно първично ни е заложено да се стремим да се харесаме на срещуположния пол. В това няма нищо лошо, естествено!

За различните раси, етноси и отделните хора е строго индивидуален идеалът за красота. Но несъмнено ще се съгласите, че гладката кожа се харесва на всички! Някои хора, предимно тези с естествено руса коса имат почти незабележимо окосмяване, заради пигмента на косъма. При хората с тъмна коса, обаче не е така. Разбира се, има и щастливци с почти нищожно наличие на нежелано окосмяване. За проблема на останалите са измислени множество решения.

Кола маска

Кола маска

Но едно от тях е масово използвано и често предпочитано, това е обезкосмяването с кола маска. Но защо това е така? Премахването на нежеланото окосмяване с кола маска може да извършите, както в козметичен салон, така и у дома. Въпрос на тренинг е да придобиете увереност при провеждане на процедурата. За да премахнете космите от краката си, които придават неподдържан вид на кожата ви трябват следните неща:

  • Нагревател за кола маска – апарат за затопляне на кола маската;
  • Почистващ гел за преди кола маска – подготвя кожата за предстоящата процедура;
  • Пълнител за кола маска – сменяеми пълнители, които съдържат кола маска;
  • Ленти за кола маска – служат за премахване на кола маската, заедно с нежеланото окосмяване;
  • Почистващо олио или кърпички за след процедурата – премахват остатъците от кола маска;
  • Успокояващ балсам – намалява кожното раздразнение след процедурата.

В комплект тези уреди и компоненти може да намерите на сайта на www.krasotaistil.com

Там ще намерите различни промоционални пакети, които включват различни модели нагреватели, различни бройки от уреда, както и пълнители за тях. Включени са и два размера ленти за кола маска, почистващо олио, а в някои и успокояващ балсам за кожа.

Например в ПРОМО ПАКЕТ ЗА ЕПИЛАЦИЯ С КОЛА МАСКА START ще откриете удобен нагревател, 3 броя кола маска ролон, които са различни видове, 25 бр. ленти с размер 10 см. и 50 бр. ленти с размер 23 см. Завършващият продукт е билково козметично олио с плодови екстракти от 100 мл., което едновременно почиства и успокоява кожата след процедурата. Този пакет е подходящ и за домашна употреба.

Ако търсите подходящ комплект за козметичен салон  е много по-изгодно да се спрете на пакети като ПРОФЕСИОНАЛЕН ПАКЕТ ЗА ЕПИЛАЦИЯ С КОЛА МАСКА – PRO Duos, тъй като съдържа два нагревателя, което е подходящо за натоварена работа, 10 броя ролон кола маска, които комбинирате по ваше желание. В комплекта има и две ролки лента от нетъкан текстил от по 100 метра. Този текстил е изключително здрав и не се разнищва, захваща здраво и премахва кола маската, заедно с нежеланото окосмяване.


Нагревателят за кола маска е един изключително полезен уред, защото в него кола маската се загрява до необходимата температура лесно и удобно. Защото, съгласете се, да поставяте пълнителя в каничка с топла вода и да чакате да се втечни, а ако прекалите да потапяте кола маската в каничка със студена вода е досадно занимание. С нагревателя просто трябва да поставите пълнителя с кола маска и да включите в електрическо захранване. През прозорчето, което имат моделите за ролон пълнители, може да наблюдавате състоянието на кола маската. Освен за кола маска ролон има нагреватели и за кола маска в метални кутии. Тези кутии са с по-голяма вместимост, в сравнение с ролоните, около 800 мл. Нагревателите са различни като тяхната вместимост също е съобразена с тази на кутиите с кола маска.

 

Предлаганите модели са разнообразни, с едно гнездо или с повече, с няколко степени на загряване, със светлинна индикация и прозорче за наблюдение.

Например нагревател модел SA008 е с едно гнездо и е подходящ за домашна употреба или за ненатоварени салони за красота, докато в пакет за епилация Pro Duos, нагревателите са два с магнитна стойка, която има две гнезда. Това позволява едновременна работа и с двата нагревателя.

Нагревател за кутии с кола маска, модел R08 е уред за кутии с вместимост от 800 мл. Този тип нагреватели са за професионална употреба в козметичните салони.

Преди да пристъпите към нанасянето на кола маска върху кожата е добре да я почистите. Освободена от нечистотии, козметични продукти и други замърсявания, кожата ще бъде готова за процедурата.

Продукт, с който може да я почистите е Почистващ гел с екстракт от невен и розмарин, който се предлага на сайта www.krasotaistil.com

Кола маска, която е в пълнител с ролон е много удобна и прецизна за работа. Подходяща е за начинаещи в обезкосмяването с този метод. С помощта на ролона ивицата е равномерна и не се омазвате, докато се получи желаният ефект.

Разнообразието, което предлага фирма Красота и стил ЕООД, по отношение на видове кола маски е завидно. Те включват унифицирани и дерматологично тествани съставки и са обогатени с екстракти от различни растения или плодове.

Например с екстракт от банан, портокал, боровинка, ванилия, алое вера, медна и много други. Когато избирате кола маска следете тя да е подходяща за вашия тип кожа или избирайте такива за всеки тип. Разбира се, има и такива видове, които са подходящи за чувствителна или по-деликатна кожа. Това са продуктите от вида с повишено съдържание на титаниев диоксид /розова кола маска, шоколадова/.

За удобство при работа се предлагат нарязани ленти от нетъкан текстил, който е много здрав. Размера на лентите също е различен в зависимост от зоната на прилагане. Тези за лице, например са по-малки – 10 см. При натоварена работа в козметичен салон, когато са нужни големи количества, най-предпочитани са ролките с лента. Те са направени също от здрав нетъкан текстил, който може да се реже на ленти с размер по желание. Материалът, от който са направени лентите е изключително здрав и удобен за работа. Той не се разпада и прилепва плътно към кола маската като я захваща здраво. Така при издърпването не се получава разкъсване на лентата.

Съвет: лентите за кола маска са за еднократна употреба, т.е не може да се почистват и използват отново. Но в практиката се е наложило, а е и възможно след като сте намазали вече кожата с кола маска и сте я премахнали с лента да повторите процедурата, ако се налага със същото парче лента. Естествено, за обезкосмяване на друга зона не се препоръчва тази опция, тъй като резултата няма да е задоволителен.

След като сте затоплили кола маската до подходящата температура може да пристъпите към действие. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да нанесете ивица от продукта проверете на малък участък кожа дали температурата е подходяща. След като се уверите, че температурата е приятно топла, нанесете ивица кола маска по посока на растежа на косъма с дължина около 20 см., ако обезкосмявате например крака, ръце или други части от тялото, за лице ивицата е по-малка. След това покрийте с лента за кола маска и притиснете с ръка. За по-добро захващане разтъркайте енергично върху лентата с ръка. С рязко движение в посока, обратна на растежа на косъма, издърпайте лентата. Така косъмчетата ще бъдат изтръгнати с корените и процедурата ще е по-ефективна. Тази манипулация се повтаря, докато не се премахнат изцяло нежеланите косми.

След това идва ред за почистване на кожата от останалите залепнали косъмчета и кола маска.

Съвет: за да не раздразните допълнително кожата НЕ  ползвайте вода и сапун за отстраняване на остатъците кола маска. За целта има специално пригодени козметични продукти, които  едновременно почиства и успокоява кожата.

Може да се спрете на предлаганите в сайта www.krasotaistil.bg различни почистващи продукти, например: Почистващо олио след кола маска с Алое Вера – 500 мл. Както знаете, Алое Вера се слави със своите успокояващи и регенериращи свойства. Затова този продукт е подходящ за всеки тип кожа и особено за чувствителен.

След като сте почистили кожата си е добре да нанесете продукт, който намалява окосмяването. Тези продукти са под формата на лосиони или балсами и имат успокояващ ефект върху кожата. Тази стъпка от обезкосмяването е много важна, за да засили ефекта от процедурата с кола маска.

Такъв например е: Балсамът за намаляване растежа на косъма след кола маска, който е обогатен с плодови и билкови екстракти. Те успокояват и подхранват кожата, като забавят следващото поникване на косъма.

След обезкосмяване с кола маска е възможно и често срещано кожата да бъде раздразнена, тъй като се извършва едновременно изтръгване на косъма с неговата луковица. Естествено, това е и тайната на успеха на метода, защото косъма се нуждае от допълнително време, за да израсте отново.

При обезкосмяване със самобръсначка, например, се премахва само видимата част на косъма, но не и неговата луковица. На косъма са му нужни само два дни за да израсте отново. Друг минус е, че с времето косъма става твърд, остър и здрав, което не е желано при окосмяването на тялото. Този метод е неефективен, но се използва, тъй като не носи голям  риск от раздразнение на кожата.

Съгласете се обаче, че за предпочитане е еднократното обезкосмяване с кола маска, което често дава ефект в продължение на седмици. Счита се, че на косъма са му нужни около 4 седмици преди да израсте над кожата. А и с времето кожата свиква на процедурата и болката намалява значително.

За да забавите този процес на помощ идват балсамите и лосионите за намаляване на окосмяването. Те се нанасят след почистване с козметично олио на кожата като се използват леки масажни движения.

Фирма Красота и стил ЕООД предлага продукта за намаляване на окосмяването с невероятен аромат на ягода или пъпеш. Освен за кожата, този балсам ще донесе наслада и за останалите ви сетива. Резултата е мека и нежна кожа, която ухае толкова изкусително.

Тези компоненти от пакетите за епилация и практиката ще ви направят специалист /ако вече не сте/ в обезкосмяването с кола маска. Всички тези продукти закупени поотделно може да се окажат доста скъпо удоволствие. Затова, ако имате нужда и желаете да закупите по-големи количества, е добре да се ориентирате към промоционалните пакети, които включват всичко нужно за процедури с кола маска и са на изгодна цена.

Например такива са пакетите за епилация Extra, Supra, Promo Exten и още много други. Важно е, че има опция да избирате видовете кола маска, които да закупите в комплекта. Може всеки пълнител да бъде от различен тип.

В живота на всеки има различни специални моменти и поводи, за които желаем да изглеждаме зашеметяващо. Най-честият повод, който води много клиенти по едно и също време в козметичните салони е…началото на летния сезон. Коя дама не би искала да се радва на копринена кожа на цялото си тяло? Господата също не отстъпват по суетност, но зоните, на които наблягат са гръб, корем, гърди и подмишници, докато дамите обезкосмяват най-често ръце, крака, бикини линя, подмишници и лице. Разбира се, има и перфекционисти, които премахват дори косъмчетата от пръстите си…

Имайте впредвид, че трябва да направите процедурата няколко дни, около 3, преди да започне лятната ви ваканция или да настъпи важният повод, за който се подготвяте. Това време е нужно, за да може кожата да се възстанови и успокои напълно.

Друг важен момент е жаркото лятно слънце. След обезкосмяване с кола маска, а и какъвто и да е друг вид епилация, трябва усърдно да избягвате излагането на слънце. Това би могло да подразни кожата, която става чувствителна след процедура с кола маска.

Най-добре посетете салон за красота или у дома сами, няколко дни предварително и не прилагайте дразнещи продукти. Такива са спирт, алкохолсъдържащи продукти, сапун или интензивно търкане. Най-добре е непосредствено след епилацията да не мокрите кожата, а само да я почистите с козметично олио и да нанесете успокояващ продукт.

Всички необходими продукти може да поръчате чрез сайта на фирма Красота и стил ЕООД – www.krasotaistil.bg  или на посочените телефони.

Друго, на което трябва да обърнете внимание са кожните образувания, които може да имате. Например бенка, желателно е да избягвате прилагането на кола маска директно върху нея. Това е така, защото при отлепянето на лентата, може да се раздразни и тя. Върху възпалена или наранена кожа също не трябва да се прилага кола маска.

Кола маската, освен ефективна при премахването на нежеланото окосмяване, действа и в друга насока. Когато се прилага системно, кола маската, прави космите по-слаби и тънки. Премахването им става по-лесно, а те разреждат гъстотата си. Така след няколко процедури космите са по-незабележими, а обезкосмяването – по-лесно.

Ако нямате опит или не ви се занимава да се учите, може да посетите някой козметичен салон. Няма такъв, който да не предлага обезкосмяване с кола маска. Там професионален козметик, който знае всички тънкости на метода ще се погрижи за нежеланите косъмчета. Редовното му посещение ще ви помогне значително да намалите окосмяването и да не мислите за него в продължение на седмици.

След като сте преминали през всички етапи на кола маска, остава да се насладите на гладката си кожа.

Красотата на кожата зависи и от останалите грижи, които полагаме за нея. След душ трябва да хидратираме кожата си с подходящи за нейния тип лосион или друг продукт. През летните месеци е важно да я предпазваме от вредното влияние на слънчевата радиация. На пазара има много продукти, които осигуряват слънчева защита за кожата ни.

Равномерно загоряла кожа, гладка и мека, това звучи изкусително на фона на отминаващата зима. Но не е рано да помислите за предстоящите топли месеци. Погрижете се за кожата си от сега, за да се наслаждавате без притеснения на всички специални моменти, които ви предстоят. Замириса ли ви на море…?

Posted in Професионално Оборудване, by Красота и Стил, Comments Off

Tagged as: